Menu


Počty volných míst ve 2. kole v Praze 2023

napsal: Eva Vojáčková

Počty volných míst ve 2. kole v Praze 2023

V tomto článku nás budou zajímat volná místa ve 2. kole v Praze. Kde zjistím, kolik je volných míst na pražských středních školách a v jakých oborech? Čtěte dál.

Střední školy v Praze mají povinnost hlásit volná místa pro 2. kolo přijímaček Magistrátu hlavního města Prahy. Jaké školy mají volná místa? Jsou to ty, které po prvním kole nenaplní svou kapacitu nebo i ty, které navyšují volná místa, s nimiž pro první kolo přijímacího řízení nepočítaly. Souhrnné info o volných místech na SŠ v Praze ve 2. kole najdete zde:

Volná místa ve 2. kole v Praze – přehledy

Na webu prahaskolska.eu najdete přehledy až ve spodní části stránky, je tedy třeba scrollovat. Tabulky jsou ke stažení ve formátu pdf nebo pro Excel a jsou dvě: jedna pro střední školy zřizované Prahou a druhé pro ostatní zřizovatele, tedy soukromé školy.

Volná místa zveřejňují školy také na svých webových stránkách. Magistrát přehledy pravidelně aktualizuje a má pro Prahu jediný souhrnný přehled. Další přehledy nabízí také web Atlas školství. Pakliže se hlásíte na volná místa ve 2. kole, sledujte web pražského magistrátu pravidelně.

Máme pro vás přehledný návod, jak postupovat při přihlašování na volná místa ve 2. kole v Praze. Druhé kolo přijímacího řízení se od toho prvního totiž v mnohém odlišuje a to je třeba vzít v potaz. Jednotné Cermat testy již nejsou součástí přijímacích zkoušek, některé SŠ ale ve 2. kole k výsledku Cermat testů přihlíží.

Kam dál pro více informací?

Komentáře

Máte dotaz? Neváhejte položit otázku níže v komentářích...

Zatím nikdo nepřidal žádný komentáře, buďte první.

E-mail sice je povinný, ale uvidíme jej jenom my.
Odpovíme Vám jakmile budeme k dispozici.