Menu


Co dělat o prázdninách doma?

napsal: Praha školská

Co dělat o prázdninách doma?

Letní prázdniny jsou časem odpočinku, nabrání nové energie a samozřejmě zábavy. Možná si tak kladete otázku, jak zajímavě tyto dva měsíce strávit, pokud zrovna nebudete na dovolené. V tomto článku vám přinášíme 5 tipů, co dělat o prázdninách a jak se o prázdninách zabavit i doma!

Školní rok je hektický. Máme se spoustu aktivit, jsme ponořeni do domácích úkolů a mnohdy nám tak nemusí zbývat čas například na knihy. Knihy nám pomáhají rozvíjet se, podporují naši fantazii a představivost, vzdělávají nás nebo nám zkrátka poskytují útěk od starostí všedních dní. Letní prázdniny jsou proto ideálním časem na to vzít si knihu a třeba na zahradě na lehátku se pustit do nezapomenutelného příběhu.

Pokud vás žádná kniha nezaujala nebo zkrátka chcete něco tvořit, zkuste napsat vlastní příběh. O prázdninách na to budete mít spoustu času. Můžete se inspirovat děním okolo sebe, vlastními zážitky nebo si vymyslet úplně nový svět, který bude jen váš. 

Co dělat o prázdninách kreativního?

Kreativní ale můžete být i jinak. Pokud vás nebaví psaní, můžete si zkusit něco vyrobit. Vyrábění posiluje nejen naši fantazii a kreativitu, ale i jemnou motoriku. Zkuste si vyrobit nějakou dekoraci do pokoje či na zahradu nebo si vylepšete staré oblečení, vyrobte náramky pro kamarády a další. Fantazii se meze nikdy nekladou. A pokud byste chtěli inspiraci, například na YouTube najdete spoustu návodů.

Abyste předešli nesnesitelnému horku, pusťte se do vymýšlení osvěžujících letních pochutin! Vymyslete si třeba vlastní ovocnou limonádu, která vás v horkých dnech zchladí. Pokračovat můžete přípravou zmrzlinových pohárů nebo domácích nanuků. V sychravé upršené dny můžete zkusit i něco upéct. Ať už se ale pustíte do jakékoliv pochutiny, důležité je si to užít. A doma budou jistě také rádi! 

Nevíte, co dělat o prázdninách doma a chybí vám kamarádi ze školy? Tak je pozvěte k sobě domů na přespávačku! O prázdninách je na to ideální čas. Pusťte si společně vaše oblíbené filmy, dejte si popcorn, vykoupejte se, máte-li bazén. Můžete si také postavit na zahradě stan, něco si ugrilovat a zažít atmosféru kempování i doma. Utužování přátelských vztahů i mimo školu je důležité a přespávačka je na stmelování jako dělaná. 

Pamatujte, že prázdniny jsou tu hlavně od toho, abyste si odpočinuli. Nemusíte být za každou cenu aktivní od rána do večera. Klidně si na celé odpoledne lehněte na lehátko a odpočívejte. Pořádně a dlouho spěte. Zacvičte si jógu. Jděte na procházku. Zkrátka se zastavte a užívejte si volných dní. 

Komentáře

Máte dotaz? Neváhejte položit otázku níže v komentářích...

Zatím nikdo nepřidal žádný komentáře, buďte první.

E-mail sice je povinný, ale uvidíme jej jenom my.
Odpovíme Vám jakmile budeme k dispozici.