Menu


Tipy na zimní aktivity pro děti

napsal: Praha školská

Tipy na zimní aktivity pro děti

Blíží se vám jarní prázdniny, nebo už dokonce probíhají, a vy nevíte, co podniknout? Jestli se neukládáte k zimnímu spánku jako medvěd, určitě oceníte pár tipů na zimní aktivity pro děti. Máme pro vás nápady pro menší i větší děti. Co podniknout, kam na výlet sami, s rodiči nebo kamarády? Inspirujte se!

O jarních prázdninách většina rodin míří na hory. Sněhové podmínky zejména v českých horských střediscích bývají bohužel poslední roky velmi nejisté. Když nevyjde celodenní brázdění sjezdovky, bobování či stavění sněhuláka a počasí je o jarních prázdninách opravdu jarní, nezoufejte! I tak se toho dá spousta vymyslet. Je v okolí možnost pronájmu tělocvičny či sokolovny? Poptejte se v místním infocentru a vymyslete dětem v tělocvičně třeba zábavnou opičí dráhu.

Vhodným tipem pro venkovní aktivity jsou naučné stezky, kde na děti čeká spoustu zábavných úkolů. Mohou se zaměřit na větvičky a šišky, podle kterých se naučí určit strom. Pokud vám v létě v poznávání nových míst brání horko, určitě vyrazte v zimě do ZOO (navíc se nebudete prodírat davy návštěvníků), navštivte památky v okolí, nebo si jděte zaplavat do aquaparku. Pokud preferujete spíše domácí aktivity, zkuste kreativní tvoření a vyrábění, které děti zaručeně zabaví.

Zajděte si zabruslit na nejbližší veřejné kluziště v okolí. V Praze je jich spousta a většina funguje až do konce února. Pokud nemáš vlastní brusle, na místě je často za pár korun půjčují.

Poté zavítejte např. do světa galaxie a barev v Praze na Chodově, která připomíná vesmír a poznejte robotickou show. Koho zajímá umění, tak i v zimním období je všude spousta výstav, kde dostanete slevu na studenta, nebo vezměte mamku, taťku, sourozence a vyrazte do kina. Vyberte film, který potěší všechny od nejmenších až po dospělé. V deštivém počasí si skočte na něco dobrého na zub do kočicí kavárny, kde vám budou dělat společnost čtyřnozí přátelé.

Věříme, že nějaký z těchto tipů využijete a prázdniny si užijete!

Jestli jsi žák deváté třídy a čekají tě přijímací zkoušky na střední školu, nezapomeň si o prázdninách udělat nějaký čas i na přípravu na Cermat testy na přijímačky!

Čtěte také:

Komentáře

Máte dotaz? Neváhejte položit otázku níže v komentářích...

Zatím nikdo nepřidal žádný komentáře, buďte první.

E-mail sice je povinný, ale uvidíme jej jenom my.
Odpovíme Vám jakmile budeme k dispozici.