Menu


Kam s dětmi Praha – tipy na výlety s dětmi (v Praze)

napsal: Praha školská

Kam s dětmi Praha – tipy na výlety s dětmi (v Praze)

Konečně letní prázdniny, probíhá hlavou asi každému studentíkovi. Sluníčko, teplo a volno, čas si odpočinout a užívat si! Pokud nechcete jen lenošit doma, máme pro vás inspiraci na několik výletních míst v Praze, které děti zajisté ocení. Jste z Prahy a okolí a nebo se do Prahy o prázdninách chystáte? Jistě oceníte naše tipy na výlety s dětmi v Praze.

Většina dětí si ve školních letech projde obdobím zájmu o dinosaury a jiná prehistorická zvířata. Pokud se dávno vyhynulí tvorové těší oblibě i u vás doma, vyrazte do Dinoparku. V Praze ho najdete netradičně umístěný na střeše nákupní Galerie Harfa. Kromě 4D kina zde můžete obdivovat modely dinosaurů v životních velikostech, díky kterým se tento výlet do druhohor stane nezapomenutelným zážitkem.

Pražská zoo se pyšní titulem jedné z nejlepších zoologických zahrad na celém světě. Můžete tu obdivovat všelijaká exotická zvířata jako slony, žirafy, lvy, tygry či gaviály, a k tomu se příjemně projít. Navíc pražská zoo před několika lety vybudovala i obrovské hřiště, které zbožňují děti jakéhokoli věku. A pokud by vás zatím nic nepřemluvilo, určitě zabere připomenutí, že můžete vidět vzácné mládě luskouna, makaka či klokana. Výlet s dětmi v Praze do zoo navíc můžete obohatit ještě návštěvou blízké botanické zahrady a trojského zámku.

Jistě nezapomenutelným výletem může být i navštívení bobové dráhy, v Praze ji najdete na Proseku. Pokud má váš studentík rád špetku adrenalinu, takový zážitek určitě ocení. Bobová dráha však není jediným místem, kde si děti mohou užít trochu vzrušení, skvělou variantou jsou i lanové parky. Stačí si jen zjistit, který se nachází ve vašem okolí.

Dalším způsobem, jak zábavně strávit volný letní den, je výlet do zábavního parku. Můžete navštívit například venkovní Krtkův svět, který oplývá nejenom mnoha hřišti, ale i mini zoo, kolotoči a vodními atrakcemi. A pokud třeba prší, máte možnost zajít například do Jumpparku či JumpAreny, kde se děti mohou vydovádět na trampolínách.

Každý zajisté uzná, že k létu neodmyslitelně patří voda. Ať už jste s dětmi fanoušky plavání, ráchání se na mělčině nebo relaxování u břehu, můžete to všechno zažít i v Praze. Pokud preferujete spíše bazény, vyzkoušejte třeba plavecký stadion Slavia (mají vnitřní i venkovní bazény), koupaliště na Ládví nebo třeba proslulý Aquapalace v Čestlicích, který se sice nachází těsně za Prahou, ale své si v něm najde každý. Pakliže jste naopak zastánci přírodních koupališť, můžete se vypravit například na Hostivařskou přehradu nebo třeba na koupaliště Džbán. Na spoustě míst se navíc nemusíte jenom koupat, ale můžete si půjčit i paddleboard či loďku.

Pokud byste chtěli výlet ještě trochu pozvednout či obohatit, můžete přizvat kamaráda/kamarádku vašeho dítěte. Přátelství je v dětském věku velmi důležité a děti určitě ocení, když o prázdninách potkají kamarády, které dlouho neviděli.

Další tipy na výlety s dětmi v Praze

Naplánujte si výlet na některé z námi navržených míst, určitě se pobaví nejen vaše děti, ale i vy. Sdílejte naše tipy na výlety s dětmi v Praze dál a také nám do komentářů k článku napište své vlastní nápady a doporučení na výlety s dětmi v Praze!

Další užitečné čtení na prázdniny:

Komentáře

Máte dotaz? Neváhejte položit otázku níže v komentářích...

Zatím nikdo nepřidal žádný komentáře, buďte první.

E-mail sice je povinný, ale uvidíme jej jenom my.
Odpovíme Vám jakmile budeme k dispozici.