Menu


Veletrh středních škol Schola Pragensis 2023

napsal: Praha školská

Veletrh středních škol Schola Pragensis 2023

Výběr střední školy může nejednoho žáka, nejednu žákyni nebo rodiče pěkně potrápit. Proto pro vás máme článek o veletrhu Schola Pragensis 2023, který vám může rozhodovací proces velmi usnadnit! 

Schola Pragensis je veletrh pražských středních škol – od učilišť přes konzervatoře až po lycea a gymnázia – který se v Praze koná každý rok. Budete tak mít jedinečnou příležitost vidět přes 130 škol a několik stovek oborů na jednom místě! No nezní to skvěle? Rozhodovací proces se tak může stát o to snadnější, protože v rámci veletrhu budete mít možnost si o dané škole nebo oboru detailně popovídat přímo se zaměstnanci nebo studenty té či oné školy. 

Schola Pragensis 2023 se bude již tradičně konat v pražském Kongresovém centru. Konkrétně se uskuteční uskuteční ve dnech 23. – 25. 11., vždy od 9 do 18 hodin, v sobotu pak ve zkráceném režimu do 15 hodin. Vstup na celý veletrh je zdarma a přijít můžete samozřejmě opakovaně. Což dokonce doporučujeme, protože takový veletrh může být velmi intenzivní, nicméně stojí za to si ho detailně projít. 

Na místo se nejlépe dostanete červeným metrem C, pojedete konkrétně na zastávku Vyšehrad. K dispozici vám budou vchody 2 a 3. A co je nejlepší? Pro lepší orientaci v celém prostoru si můžete stáhnout aplikaci, ve které najdete veškeré důležité info. Dále v ní najdete i test, který vám napoví, jaký obor bude pro deváťáka či deváťačku to pravé ořechové. Katalogy všech přítomných škol v aplikaci samozřejmě nechybí.

To je jednoduché! Na veletrhu vás totiž čeká i doprovodný program ve formě besed anebo stanoviště To dáš! Přijímaček nanečisto. Zde si můžete za pomoci organizátorů zjistit bodové hranice pro přijetí na jednotlivé střední školy, což může hrát při rozhodování také klíčovou roli.

Čekají vás zkrátka dny plné informací, ale také dny plné nových zajímavých a inspirativních lidí, kteří třeba zůstanou na celý život. Tak hodně štěstí s výběrem!

Další články o výběru střední školy

Komentáře

Máte dotaz? Neváhejte položit otázku níže v komentářích...

Zatím nikdo nepřidal žádný komentáře, buďte první.

E-mail sice je povinný, ale uvidíme jej jenom my.
Odpovíme Vám jakmile budeme k dispozici.